RECHERCHEBUREAUS

 
Betrouwbaar en Efficient

HOME

RECHERCHEBUREAUS OP REGIO

RECHERCHEBUREAUS OP NAAM

LINKS & TIPS

 

TIPS & LINKS

Hier vindt u verschillende tips en links naar websites in binnen- en buitenland welke relevant zijn aan (bedrijfs)recherche en opsporing in het algemeen.
 
   
Interpol Interpol

Interpol is een internationale organisatie die zich bezighoudt met het ondersteunen van politieorganisaties bij het voorkomen en bestrijden van criminaliteit.

 

De primaire activiteit van Interpol is het faciliteren van de informatie-uitwisseling tussen de politiediensten van de aangesloten landen. Daarnaast houdt Interpol databases bij van gezochte personen, gestolen voorwerpen en allerhande opsporingsinformatie.

 
Naar de website
 
 
 
BPOB Branchevereniging Particuliere Onderzoeksbureaus

Branchevereniging voor Particuliere Onderzoeksbureaus (BPOB), tot voor kort bekent als de ‘Detective Society’. Onze vereniging heeft als doel de belangen van particuliere onderzoekers in Nederland te behartigen. De BPOB bevordert onderlinge kennisoverdracht, advisering en professionalisering van de particuliere onderzoeksbureaus in Nederland.

 
Naar de website
 
 
Klokkenluider online

De website waarop iedereen elke misstand anoniem aan de kaak kan stellen. Een team gelouterde journalisten dat uit de aard der zaak onbekend wenst te blijven zal uw tips bekijken en vervolgens beoordelen welke actie er ondernomen dient te worden. Die actie kan bestaan uit het natrekken en verifieeren van uw tip waarna een journalistieke publicatie volgt op de site die voldoet aan alle eisen die aan een gedegen atikel mogen worden gesteld.

 
Naar de website
 
 
Dienst Nationale Recherche

Heeft u foto's of videobeelden van misstanden of een misdrijf? Dan kunt u deze uploaden. Hiermee helpt u de politie bij het opsporen van de daders. U kunt ook beelden uploaden met uw mobiele telefoon door middel van de app voor iPhone en Android telefoons.

Heeft u wel informatie over misstanden, maar geen beelden? Neemt u dan contact op met 0900-8844 (lokaal tarief). Wilt u bellen met de Criminele Inlichtingen Eenheid (NCIE) dan kan dit via 079-3458999. Liever anoniem iets melden? Dat kan via M. (Meld misdaad anoniem) op 0800-7000.

 
Naar de website
 
 
Instromen bij recherche

Tegenwoordig is het mogelijk om rechtstreeks bij de recherche in te stromen zonder eerst een politieopleiding te volgen. Dit kan in de functie van recherchekundige. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je wel in het bezit zijn van een hbo- of wo-diploma.
Ook voor enkele specifieke functies binnen de recherche is het niet nodig dat je eerst een politieopleiding hebt gevolgd. Bij de recherche werken ook collega’s die een hele specialistische kennis hebben van een vakgebied waarvoor geen politieachtergrond nodig is. Bijvoorbeeld op digitaal, financieel of technisch gebied.

 
Naar de website
 
Amber Alert Amber Alert

Het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen. AMBER Alert is een gratis dienst. Je ontvangt in principe niet meer dan 10 landelijke AMBER Alerts per jaar. Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het verspreiden van opsporingsberichten van de Politie. 

 
Naar de website
 
 
Ministerie van Veiligheid en Justitie

Beveiliging van personen en bedrijven gebeurt meestal door particuliere beveiligingsorganisaties. Daarnaast kunnen particulieren en bedrijven recherchebureaus inschakelen om onderzoek te doen. Beveiligingsorganisaties en recherchebureaus zijn aan bepaalde regels gebonden. Zo hebben zij een vergunning nodig en worden alle medewerkers gescreend. Daarnaast gelden er diverse diploma-eisen voor de medewerkers.

 
Naar de website
 
 
Meld misdaad anoniem

M. is de meldlijn waar je anoniem informatie kunt geven over ernstige misdaad, zoals moord en doodslag, overvallen, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Je kunt ook bellen over fraude of schendingen van integriteit. Zo kun je een bijdrage leveren aan de veiligheid in je eigen omgeving.

 
Naar de website
 
 
Recherche

De recherche is een 'onderzoeksafdeling' van de politie die onder andere daders en verdachten opspoort en misdrijven en strafbare feiten analyseert.

 
Naar de website
 
 
Opsporing Verzocht

Alle opsporingszaken komen aan bod die ook in het televisieprogramma te zien zijn geweest. Elke week zijn de nieuwe zaken, inclusief verloop van reeds gemelde zaken te zien. Het programma is een samenwerking tussen het Openbaar Ministerie, de politie en de AVRO.

 
Naar de website